Britax Romer autostoeltjes, beste stoel die je maar kunt kopen!

Er zijn veel verschillende merken autostoeltjes maar er zijn veel uitblinkers. Een daarvan zijn de Britax Romer autostoeltjes. Waarom dit is een uitblinker is lees je in deze blog net zoals de reden waarom kinderen in een autostoel moeten zitten tijdens de rit. Alles over autostoeltjes wat relevant is vindt je hier!

 

Britax Romer autostoeltjes voor ouders

Het merk is bekend met de britax romer autostoel. Dit komt door de vele unieke uitvindingen die het merk heeft bedacht. Veel uitvindingen die het merk heeft bedacht zijn ingevoerd in de wet. De stoeltjes die zij maken zijn voor meerdere doelgroepen als het gaat om de ouders namelijk voor zowel sportieve ouders als ouders die veel met hun kind reizen.  Met speciale technieken zijn de autostoelen te plaatsen op wandelwagens die geschikt zijn om mee te hardlopen en andere sport activiteiten te doen zonder last te hebben van bewegingen die niet gemaakt kunnen worden.

 

Waarom moeten kinderen in een autostoel

Dat kinderen in een autostoelen moeten is wel bekend maar waarom is dat zo. Dit is omdat kinderen niet juist in een gordel passen en dit kan gevaarlijk voor ze zijn. Zo kunnen ze ernstige verwondingen oplopen tijdens een ongeluk. Met een autostoel zitten ze er goed in en is de kans op verwondingen kleiner. Baby’s worden vaak achteruit vervoerd. Meestal worden de baby’s ook in de voorstoel gezet dichtbij de bestuurder maar er is wel iets waar je op moet letten. Wat namelijk vaak vergeten wordt is om de airbag van de passagiersstoel uit te zetten. Als er iets gebeurd en de airbag klapt open wordt het stoeltje gelift en kan het kind zijn nek breken terwijl het met een stoeltje al goed beschermd is. En dit wilt geen enkele ouder natuurlijk meemaken met zijn of haar kind.

 

Maten

Er zijn verschillende maten als het gaat om de autostoelen. Een kind groeit natuurlijk en net als dat een kind uit kleding groeit, groeit een kind uit een autostoel. Het is dus belangrijk dat je kind in een passend autostoeltje zit. Er zijn online vaak maat tabellen maar het makkelijkste en beste is om even te passen of het kind er qua lengte maar ook met gewicht in past. Kijk ook even naar wat voor sluiting je het liefste wilt en welke er bij je auto past want niet alle sluitingen passen bij alle auto’s. Bind de stoel ook goed strak vast en rijden maar!