De leukste ideeën voor een kinderfeestje

Elke ouder zal natuurlijk bekend zijn met de ervaring. Hun kind is jarig en wil een feestje organiseren voor de kinderen uit de klas. De vraag is dan natuurlijk wie er worden uitgenodigd en wat voor activiteiten je kunt gaan doen. Vier je het feestje gewoon in huis of ga je ergens heen? De opties voor een leuk kinderfeestje zijn eindeloos. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke opties om een kinderfeestje te organiseren zowel voor jongens als voor meisjes.

Bowlen

Dit is een idee wat uit mijn eigen jeugd komt. Ik weet nog heel goed dat ik zelf een kinderfeestje gaf waar we met zijn allen gingen bowlen. Het leuke aan bowlen is namelijk dat er een speciale variant van is die ideaal is voor kinderfeestjes. Namelijk disco bowlen. Tijdens disco bowlen speelt er leuke muziek en ben je eigenlijk in het donker aan het bowlen met neonverlichting en ‘glow in the dark’ verlichting. Dit maakt van het bowlen meteen een bijzondere ervaring. Natuurlijk is bowlen een activiteit die best moeilijk kan zijn. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens het kinderfeestje alle ballen in de goot verdwijnen. Gelukkig hebben bijna alle bowlinglocaties daar een oplossing voor, namelijk manieren om de goot weg te nemen uit de bowlingbaan. Daardoor zullen ook kleine kinderen altijd wat raken.

Lasertag

Een andere populaire activiteit voor een kinderfeestje. Veel kinderen, vaak voornamelijk jongens spelen graag oorlogje. Wanneer ze lasertag spelen kunnen ze rondrennen in een fantastisch speelpark en elkaar met lasergeweren beschieten. Wanneer je iemand raakt krijg je punten en als je wordt geraakt zal je harnas trillen en je geweer even niet meer werken. Lasertag is voor veel volwassenen ook heel erg leuk. Daarom is dit een goede optie voor een kinderfeestje waar ook ouders plezier hebben.

Waterpark

Een andere populaire en fantastische optie voor een kinderfeestje is een waterpark. We raden bij deze optie voor een kinderfeestje wel aan dat je meer ouders meeneemt om goed op de kinderen te letten. Dit doen de badmeesters natuurlijk ook maar veiligheid voorop. Een waterpark is ontzettend leuk, natuurlijk ideaal als het feestje in de zomer is maar er zijn ook fantastische binnen waterparken zoals het Tikibad in Duinrell.

Veiligheid

Wanneer je een kinderfeestje organiseert ben je natuurlijk verantwoordelijk voor alle kinderen die komen. Daarom is het als ouder belangrijk dat je veiligheid in acht neemt. Drink geen alcohol en doe regelmatig controles dat iedereen aanwezig is. Een leuke manier om iedereen gemakkelijker bij elkaar te houden is door speciale kinderfeest sweaters te maken. Je kunt de kinderen ontwerpen laten maken en dan de sweaters laten bedrukken. Een sweater bedrukken kan op vele plekken en kost niet veel geld.