De leukste pretparken voor kinderen in Nederland!

De leukste kinder pretparken!

Gezellig met de familie en kinderen een dagje weg. Waar gaan we deze keer naartoe? Voor kinderen zijn pretparken natuurlijk een van de mooiste dagjes weg. Als ouder kunt u uw kinderen lekker loslaten en kunt u ongestoord genieten van een kop koffie of ander lekker drankje. Indien u uw kinderen nog niet helemaal los kan laten gaan kunt u bijvoorbeeld een kennis meenemen als een soort begeleider. Vaak durven kinderen de eerste keer niet in alle attracties, het is daarom erg leuk om een jaar of aantal jaar later terug te komen. Kijken of hij/zij het nu wel durft! Hieronder heb ik de leukste pretparken voor kinderen op een rijtje gezet.

Walibi World

achtbaanWalibi World staat bekend om zijn wilde attracties en heftige achtbanen. Het pretpark is voor alle leeftijden een waar genot. Voor de stoere jongens onder ons kun je op zijn kop hangen in de El Condor en met meer dan 100 KM per uur naar beneden in de Goliath. Voor de meiden zijn deze attracties natuurlijk ook geweldig, maar als zij het iets rustiger aan willen doen kunnen zij in bijvoorbeeld de Robin Hood. Ook een hele spannende
achtbaan!

Duinrell

Duinrell biedt voor iedereen plezier! Daar kikker je van op! Duinrell heeft voor alle leeftijden leuke attracties, een echte familie attractie zoals de splash, voor de kleine kinderen zijn er de bumper boats, voor de jonge jongens zijn er de botsauto’s en voor de echte diehard is er natuurlijk de kikkerachtbaan! Voor de kids die het leuk vinden om te gaan zwemmen en om van de glijbaan af te gaan is er het tikibad. Het tikibad is het gehele jaar geopend!

Sprookjeswonderland

In de kop van Noord-Holland bij Enkhuizen bevindt zich sprookjeswonderland. Neem een kijkje in de nieuwe attractie ‘Hekspeditie’. Natuurlijk beschikt ook Sprookjeswonderland over een gigantische speeltuin waar alle kinderen zich enorm kunnen vermaken. Laat uw kind even lekker spelen en geniet zelf van een moment rust. Bij het klim-en-klauter parcour kunnen de kinderen aan u laten zien wat zij voor moois kunnen!

Koningin Juliana toren

In dit pretpark zijn +50 attracties, voor ieder wat wils. Veel attracties geven kinderen indirecte uitleg hoe bepaalde situaties werken. Het park is erg klein, zodat het zelfs voor de kleinste overzichtelijk is. Zij weten precies waar de favoriete attractie zich bevindt als u nog een keertje terugkomt.

Familiepark drievliet

Bij familiepark Drievliet bent u voor alle leeftijden aan het goede adres, vandaar ook de naam familiepark. Niemand hoeft zich hier te vervelen! Voor de kleintjes is er de ‘doe boerderij’. In het duikelduin kunnen kinderen helemaal losgaan. Verschillende springkussens maken het voor de kinderen een geweldige belevenis. Voor de oudere kinderen zijn er attracties zoals de Dynamite Express en de Space Loop.

Efteling, geweldig voor kinderen!

De Efteling is het, in oppervlakte, grootste attractiepark van de Benelux. Het pretpark bevindt zich in Noord-Brabant. Naast het grootste oppervlakte beschikt het attractiepark ook over het hoogste aantal bezoekers van de Benelux. Het staat in de top 25 meest bezochte themaparken in de wereld. Jaarlijks bezoeken tussen de vier en vijf miljoen mensen het attractiepark. De Efteling staat bekend om Holle Bolle Gijs, droomvlucht en natuurlijk het Sprookjesbos. In 2016 is het park nog uitgeroepen tot meest kindvriendelijke park van Nederland. Kortom, de Efteling is de ultieme beleving voor uw kind. Veel plezier.