Dit zijn de zomertrends voor kinderkleding in 2021

De zomer is in volle gang en dat betekent niet alleen dat jouw garderobe een opfrisbeurt kan gebruiken, het houdt ook in dat je kind er weer fris bij moet lopen! Hoewel de zomer tot nu toe erg wisselvallig verloopt, is het logisch dat je je kind in korte en luchtige kleding wilt laten spelen. In dit blog lees je meer over de verschillende zomertrends wat betreft de kinderkleding. We hebben ons hierin laten inspireren door het bekende kledingmerk black bananas. Dit is een stoer kledingmerk, dat zich ook nog eens goed aanpast aan de heersende zomertrends. Bekijk de speciale lijn van black bananas kids en ontdek ook daar de fraaiste zomertrends van 2021!

De beste zomerkleuren voor 2021

Er zijn weer een aantal kleuren die zich hebben gekroond tot dé trends van deze zomer. Voor 2021 geldt dit voor diverse aardetinten. Laat dus onder meer de kleuren zachtgeel, groen en lila terugkomen voor je dochtertje. Voor jongens zijn de kleuren lichtbruin en lichtblauw hip, maar komt de kleur geel ook meer dan goed tot zijn recht. Deze aardetinten geven je kind een vrolijke vibe, terwijl het ook een grote mate van rust uitstraalt. 

Zomer van de prints

Deze trend is al een aantal jaar hip, maar de zomer van 2021 wordt met name het jaar van de vrolijke botanische prints. Zomerse bloemen en planten komen veel voor in de trends van 2021, terwijl ook hartjes en zonnetjes veel terug te vinden zijn in de kleding. Voor jongens zijn dierenprints daarnaast ook populair, al was deze trend ook de voorgaande zomers al zichtbaar. 

Veel details op de kleding

De zomer van 2021 moet na een vervelende periode weer vrolijkheid uitstralen. Daarom zijn de kledingstukken voorzien van zoveel mogelijk franjes. Meisjes zullen rondlopen in rokjes met zoveel mogelijk poespas en leuke details. Jongens lopen zoals eerder al aangegeven rond in geprinte shirts, maar deze trend zet zich ook voort in bijvoorbeeld de jongensbroeken. Deze pantalons zijn in veel gevallen voorzien van een opvallende opdruk, bijvoorbeeld in de vorm van een dier of een plant. 

Duurzame kleding

Een vierde en laatste trend die we in dit blog bespreken, gaat over het materiaal van de kleding van de trendy kleding in de zomer van 2021. Deze worden namelijk zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. Kwalitatieve kleding die lang meegaat, eventueel om later aan jongere broertjes of zusjes door te geven. Dat is in deze tijd zeer belangrijk!